Amintiri din clasa C 1982-1986, Liceul Balcescu, Braila

10Apr/10

Cum sa adaug o imagine intr-un comentariu?

Uneltele necesare:
-Firefox (nu e absolut necesar, dar voi demonstra metoda folosind Firefox);
-o imagine care exista deja pe web (voi folosi o imagine incarcata deja de Mihai pe site).

Pasii:
1. Autentifica-te.
2. Click pe "Administrare sit".
3. Click pe "Media", undeva in partea din stanga a ecranului. Acum poti vedea pozele din biblioteca media a sit-ului. Am sa aflu adresa de web a primei poze.
4. Tine mouse-ul un pic pe imaginea dorita (Imag009 in cazul meu). Trei link-uri vor apare vizibile acum:

5. Click pe "Vezi".
6. Fa click-dreapta pe poza afisata si alege "View image":

7. Noteaza adresa din bara de adrese a Firefoxului: http://c.dragans.net/wp-content/uploads/2010/04/Imag009-300x225.jpg. Asta e adresa "miniaturii".

8. Inapoi la inceputul pasului 6, click normal pe poza. Noteaza adresa: http://c.dragans.net/wp-content/uploads/2010/04/Imag009.jpg. Asta e adresa pozei.Metoda alternativa»
9. Daca vrei ca in comentariu sa apara direct poza mare, scrie:
<img src="http://c.dragans.net/wp-content/uploads/2010/04/Imag009.jpg">.Nota»
Rezultatul este:

Nu e prea elegant daca poza e prea mare. Daca vrei ceva un pic mai elegant, mergi la pasul 10.
10. Vom afisa miniatura, si daca cineva apasa pe miniatura, va putea vedea poza normala. Inaintea codului de la pasul 9 trebuie sa adaugi:
<a href="http://c.dragans.net/wp-content/uploads/2010/04/Imag009.jpg">. Nota» In codul de la pasul 9 trebuie sa schimbi adresa pozei cu adresa miniaturii. Dupa codul de la pasul 9 va trebui sa adaugi </a>.
Codul complet este:
<a href="http://c.dragans.net/wp-content/uploads/2010/04/Imag009.jpg"><img src="http://c.dragans.net/wp-content/uploads/2010/04/Imag009-300x225.jpg"></a> si rezultatul va fi:

P.S.»
La pasul 5, click pe "Editare" (sau direct pe poza) in loc de "Vezi". Adresa este oferita de noua pagina la "URL fișier".Powered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5 (http://hackadelic NULL.com/solutions/wordpress/sliding-notes)
Am folosit adresa pozei.Powered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5 (http://hackadelic NULL.com/solutions/wordpress/sliding-notes)
Am folosit adresei pozei.Powered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5 (http://hackadelic NULL.com/solutions/wordpress/sliding-notes)
Nu garantez ca asta e cea mai eficienta metoda.
Nu recomand metoda asta pentru a adauga imagini intr-un articol.
Am descoperit ca tag-urile de genul <img …> de fapt nu erau permise in comentarii. Acum e permis!Powered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5 (http://hackadelic NULL.com/solutions/wordpress/sliding-notes)
Comentarii (5) Trackbacks (0)
 1. Intrebarea mea

  este: cum sa incarc o imagine din arhiva proprie, nu una care este deja pe web?
  O alta intrebare: unde gasesc arhiva foto a site-ului?
  Scuzati nivelul prescolar al intrebarilor mele

  • Avem o biblioteca media, pe care probabil ai descoperit-o (vad ca ai reusit sa-ti incarci poza cu bere!). Daca nu, click pe “Administrare sit” in dreapta paginii, apoi pe “Media” (undeva in stanga).

 2. Sugestii

  1. Pe masura ce se inmultesc subiectele incepute, este din ce in ce mai greu sa le gasesti. Mie mi se pare foarte util ca pagina de inceput sa aiba doar titlurile (si numele celui care a initiat “post”-ul respectiv; eu obisnuiam sa le spun “topic”-uri astora, termenul de “post” folosindu-l pentru orice era scris in interiorul unui topic, dar asta nu are prea mare importanta). Ar fi util si un semn care sa arate daca s-a mai scris ceva de la ultima ta deschidere a site-ului (ex: plic/carte deschis/a, daca s-a scris ceva, plic/carte inchis/a – daca nu s-a mai scris). In felul asta, ar deveni obligatoriu titlul (ceea ce nu este in avantajul meu!)
  2. Mi-ai luat-o inainte cu acest “Cum sa…” pentru care meriti toate felicitarile mele (Stii, de obicei, administratorul primeste toate bombanelile – vezi pata mea cu pozele – dar, dupa ce le rezolva, nimeni nu-si aminteste ca un om si-a distrus cativa neuroni pentru a fi el multumit!)

  • 3. Ar fi util ca fiecare sa-si poata edita propriile comentarii, indiferent daca sunt intr-un “post” propriu sau nu. In felul asta, daca iti aduci aminte ceva, poti sa adaugi acolo, fara a genera un nou raspuns sau un comentariu la raspunsul anterior.
   4. Cred ca ar fi bine sa stergi astea 3 deliruri ale mele dupa ce le citesti (eventual chiar inainte!), sa nu se polueze inutil acest “cum sa…”

 3. Scuze

  Imi pare rau daca te-am frecat prea mult cu inserarea pozelor in “comentarii”. Dar, dupa cum ai zis si tu, nu era activat “img”, deci nu aveam cum sa reusesc. Ia si tu partea buna: daca nu aveam eu pata asta pe creier, nu ai fi remarcat lucrul asta. Daca as fi reusit din prima (sau a Xa incercare, ca m-am straduit un pic inainte de a incepe sa te asasinez!), probabil ca nu ai fi scris articolul asta atat de coerent (chiar daca, asa cum zici, nu este varianta optima, dar… drumul cel mai scurt este ala pe care il cunoastem).
  Inca o data, sper ca nu ti-am tocat prea multi nervi!


Lasa un comentariu


 

Trackbacks are disabled.