Amintiri din clasa C 1982-1986, Liceul Balcescu, Braila

26Mai/10

Ciunga cu heliu

Autor: George. Publicat in: Uncategorized. Etichete: , . Lasa un comentariu
Comentarii (16) Trackbacks (0)
 1. Vasile: Sa stii ca in Romania, cel putin, pacientii sunt intotdeauna mai destepti decat doctorii.

  De cele mai multe ori, eu nu înțeleg de ce se vine la medic. Dacă știi atât de bine ce trebuie făcut sau dacă nu respecți nimic din ce ți se spune, de ce irosești timp pe la uși, dai șpăgi, etc? Nu-i mai comod să faci astea fără asemenea risipă de energie, timp, nervi, bani?

    (Citează)  (Răspunde)

  • Relativ la neintelegerea lui Mihai: intotdeauna am banuit ca stomatologii (sau pacientii lor) ar beneficia de niste studii in psihologie.
   Acu am sa bat campii: am fost la doctor odata cand avea un student cu el si-i explica nu despe diverse detalii medicale, ci cum sa vorbeasca cu pacientii si cu parintii pacientilor (pacientul fiind in cazul asta fiica-mea) — si am fost foarte impresionat. Ma intreb daca doar doctorii de copii beneficiaza de asemenea pregatire. Cum e situatia in privinta asta in Romania?

     (Citează)  (Răspunde)

   • Gabi: Acu am sa bat campii:

    Ti-am raspuns, dar au disparut cugetarile mele. Exista vreo limita de cuvinte si/sau semne intr-un “comentariu”? Poate am batut prea mult campii si calculatorul, scarbit de atatea palavre, le-a sters.
    Sunt cursuri (psihologie, psiho-pedagogie, etc), unele obligatorii, altele facultative. Cam toate sunt facute pentru intregirea normelor didactice, in nici un caz pentru a fi de folos. La noi se merge pe principiul “meseria se fura, nu se invata”.
    Nu e bine sa-ti imaginezi ca medicul (roman) face medicina de dragul pacientilor. Pacientul ideal (pentru medic) este cel care da spaga si pleaca acasa, fara a astepta si consultatia, tratamentul, etc! Medicul ideal (pentru pacient) este cel care ia spaga, sta sa-i plangi pe umar, te mangaie pe crestet, iti da o pastila cu efect de panaceu si te cheama peste 3 saptamani (de regula, intervalul este suficient pentru rezolvarea problemei: fie prin deces, fie prin vindecare naturala)!
    Imi opresc aici tirada; n-as vrea sa mai dispara o data! Poate mai revin asupra subiectului asta, daca vor fi feed-back-uri.

      (Citează)  (Răspunde)

 2. Sa nu-mi spui ca inspira heliu si apoi fac niste baloane mari din guma de mestecat !!!…Mare-ti este gradina Ta Doamne!!!

    (Citează)  (Răspunde)


Lasa un comentariu


 

Niciun trackback.