Amintiri din clasa C 1982-1986, Liceul Balcescu, Braila

16Iun/10

V-am convins???

 Daca mergeti in Nord ( Peninsula Istria+ Golful Kvarner), nu aveti autostrazi, dar aveti drumuri rapide (calitate super). Pula, orasul desigur, este plin de monumente antice, excelent conservate. Amfiteatrul roman  este, de departe, atractia nr. 1. (Pula nr.56)

  In golf, insula Krk are un farmec aparte.

 In Dalmatia de nord, Splitul (cu palatul lui Diocletian) si Trogirul sunt obiective ce merita vazute. In apropiere se afla Krka (foarte asemanator cu Plitvice Jezera) si Sibenicul, cu o catedrala faimoasa.

buy clomid uk (http://www NULL.habawaba NULL.com/?p=3468)

 In sud, Dubrovnikul este atractia nr.1. O cetate conservata  incredibil. Si care trebuie vazuta. Punct.

 Un alt obiectiv este Plitvice Jezera. Un peisaj unic, spectaculos si virgin in acelasi timp.

Finish!!!

Autor: Vasile. Publicat in: Uncategorized Lasa un comentariu
Comentarii (18) Trackbacks (0)
 1. Ai îmbătrânit moşule şi parcă te atrage mai tare şi atracţia universală a Pământului sau mi se pare mie? Cine-i domnişoara de lângă tine? Oricum, peisajele, aşa cum zici, sunt superbe! Promit că atunci când o să am puţin timp o să-ţi propun şi alte direcţii, poate te incit! Poate vă incit, pe toţi cei care citiţi!

    (Citează)  (Răspunde)

 2. Istra

  Nu am ajuns chiar in Pula (cetatea romana , desigur), dar am fost in Peninsula Istria (sau Istra , cum ii spun ei, cei din Hrvatska). A fost f. bine. Cazarea a fost in apartamente (vile cu 2 apt) , care aveau , evident si cocineta (pardon, chicineta). Puteai cumpara mancare si de la supermarket (daca nu te saturai cu micul dejun si cina la discretie)- preturile sunt mai mari decat la noi si nu chiar “cu putin” (fata de Grecia, de exemplu). Asta e, stiu sa-si vanda marfa.
  La sosele, autostrazi si mai ales tuneluri (interminabile) stau halucinant de bine (le-a lasat nenea Tito mostenire ca lumea, ca doar era originar din Croatia; ca sa nu mai spun de lungimea litoralului-a stiut sa traga din condei o granita convenabila).

    (Citează)  (Răspunde)

  • Tito nu a modificat granitele Dalmatiei, Istriei sau Croatiei in ansamblu. Dupa moartea lui, pur si simplu, nimeni nu a mai avut autoritate. Si au renascut nationalistii. Autostrazile si drumurile expres din Istria sunt noi. In mare majoritate.Unele facute de Behtel. Mai au putin si ajung cu autostrada la Dubrovnik (anul trecut erau aproape de granita cu Bosnia, la Vrgorac). Si sunt gata!
   In Slavonia si Barania au fost probleme mari. Acolo sunt sarbii majoritari. Oricum nivelul de trai al sarbilor (din Serbia) este foarte jos. Ne-au ajuns din urma… O, tempora!

     (Citează)  (Răspunde)

   • Mda… se pare ca de fapt Croatia a avut de pierdut – teritorii in favoarea Serbiei (chiar si in 1945); a castigat ceva de la Italia (Istria printre altele).
    “In the west, Croatia regained all of Italian Dalmatia, including Zadar and Istria.”(http://mirror.veus.hr/myth/borders.html (http://mirror NULL.veus NULL.hr/myth/borders NULL.html) – interesante hartile, chiar si cea de dinainte de 1918-cu Istria evident la italieni).
    Asa este, bre : la trasarea granitelor (dupa War II), mai influent decat Tito, a fost seful comisiei : “That commission was headed by Milovan Djilas, a Serb from Montenegro”.
    In privinta autostrazilor, intr-adevar, majoritatea au fost construite dupa 1996, desi nici inainte croatii nu erau chiar niste subdezvoltati.
    Turism faceau din greu si in anii ’70, ’80.

      (Citează)  (Răspunde)

  • Bine ai (re)venit, asteptam sa recidivezi mai des.

     (Citează)  (Răspunde)

   • Ce mai faci mai Mihailidis ?
    Spargi gura oamenilor si le mai iei si banii (tarife occidentale intr-o tara orientala; prestatia medicala banuiesc/sper ca e occidentala, dupa cat de scru-pulos te stiu).
    Las’ ca va stim pe voi … stomatologii astia … Culmea medicinei: sa-ti bagi scula/sculele in gura omului si sa-i mai ceri si o groaza de bani (poti sa-i ceri cat doresti, pacientul roman e atat de speriat/debusolat, incat nu mai are simtul proportiilor-da oricat; oricum modul de calcul e greu de verificat si de contestat cand stai cu gura cascata si esti pus in fata faptului implinit ; si mass-media a contribuit din plin la popularizarea unor tarife detasate de orice fundamentare economica ). Cea mai buna e proteza totala… problema e ca se retrage jinjia , cu timpul, sau “suportul proteic” cum ziceti voi, initiatii…
    Mai trebuia sa faci si facultatea de farmacie (cum incerc sa o indrum pe fiica-mea) si aveai cele mai rentabile profesii din troaca asta de romanica (si nu numai). Poate cu exceptia “serviciilor”, platite cu larghete (si) in perioada de criza, pentru a apara un anus contra naturii (Pinochio)- sper sa nu se supere slujbasii lui, nu am nimic personal cu ei (unii chiar au o inteligenta superioara-demna, poate, de o cauza mai nobila).
    Hai mai, ca am glumit ! Cand ii facem o vizita lui Gabi ? (ne ofera cazare si 6 mese /zi, vreo 3 luni, asa mi-a zis in vis Aleodor Manolea).

    I-ai mai spart “pulpa” (dentara) lu’ Maxentiu-Hramoiu ? Mai are ceva de scos, sau a intrat deja in descompunere ??

      (Citează)  (Răspunde)

    • Fac bine, spre foarte bine. Sunt doua curente la fel de enervante (din punctul meu de vedere, cel putin): stomatologii isi plang de mila ca sunt niste oropsiti ai soartei, mai sa crezi ca vor fi sanctificati pentru apostolatul facut, iar nestomatologii au impresia ca ar fi niste nababi. Adevarul, ca mai mereu, este pe la mijloc. Stomatologia facuta onest, profesionist, este o activitate din care traiesti decent (daca nu-ti fixezi ca standard de viata cel al lui Tiriac). Daca vrei satisfactii financiare mari, nu mai faci stomatologie, faci carpeli. Acum nu are sens sa fac analize financiare idioate.
     Da, ai dreptate in privinta protezei totale. Este tratamentul cu cel mai mic raport intre pret si numar de denti. Doar ca, in situatiile ideale (care, normal, nu se intalnesc niciodata, ca d-aia sunt ideale :beauty:), reuseste sa refaca 25-30% din capacitatea de masticatie. In realitate, omul trebuie sa se multumeasca cu 5-10%. Bine, exista si varianta masinii de tocat (bibliografie: :george:).
     Tarifele aberante sunt cele impuse de casa de asigurari. Daca nu gresesc (sunt prost informat pentru ca nu am nici cea mai vaga dorinta de a incheia vreodata un contract cu casa de asigurari!), “casa” plateste vreo 30 ron pentru tratamentul de canal. Consumabilele pentru un asemenea tratament (facut la un nivel decent, nu de lux), considerand cazul cel mai simplu imaginabil, cred ca sunt cam 30-40 ron. Asadar, CAS, in urma unor analize inteligente, recomanda fie ca stomatologii sa trateze si sa plateasca tratamentul, fie sa faca un tratament de rahat “ab initio”. Indiferent de ce ar spune mass-media, cred ca buba este in alta parte.
     Noroc ca n-am vazut nici un stomatolog care sa se respecte (si sa-si respecte profesia!) si sa colaboreze cu “casa”.
     Cat despre pacienti – fiecare pacient isi merita medicul pe care il are, asa cum si fiecare medic isi merita pacientii!
     Sa stii ca n-am raspuns cu patima (dar simt lipsa unui aruncator de grenade sau de flacari cand aud de CAS, de ministerul sanatatii, de CMD, etc :beauty:!)
     Dan inca nu a intrat in descompunere. Si nici nu va intra, ca l-am conservat bine!
     Daca vrei sa detaliem, cu cea mai mare placere. Dar ar fi bine s-o facem prin mesaje directe, ca sa nu se parleasca site-ul de la eventualele scantei!

       (Citează)  (Răspunde)

 3. Scriu comentariul asta doar ca sa para ca Vasile are “trafic”!. Oricum, va urasc!

    (Citează)  (Răspunde)

  • Mai Jorj, las-o incolo de Croatie, e cam scumpa; hai sa le facem noi in ciuda ; luam o oferta de ultim moment , in Grecia, ieftina ca braga. Nimerim exact intr-o perioada cu greve. Ramanem fara potol, fara transport la intoarcere… Ramanem ca niste nebunateci izolati pe o insula.
   Sau mai bine , mergem in Vulgaria, la “fratii nostri” slavi; acolo sunt sanse mari sa ramanem si fara: bani, acte , masini, neveste , biciclete, dinti etc. Ce mai, vacanta de neuitat !

   Sau mai bine , in Turcia , platim la agentie pentru un hotel de 4 stele – si la fata locului gasim un hotel de “aproape” 2 stele ( au patit-o unii).

     (Citează)  (Răspunde)

   • Vad ca esti destul de vorbaret, de ce nu ne deranjezi mai des?

      (Citează)  (Răspunde)

   • Precizari:
    1. Am fost acum 10 zile in Skiathos. Ce greva sa ai intr-o insula cu 5-10 mii de locuitori?
    2. Ma gandesc ca nu mergeti in Grecia la Atena sau la Salonic. Acolo sunt bugetarii si sindicalistii.
    3. Grecia nu e scumpa, dar nici ieftina ca braga!
    4. Daca ai vreo pasiune pentru George si doresti sa faci nebunii cu el pe vreo insula, recomandat ar fi insula Lesbos.

      (Citează)  (Răspunde)

 4. Noi nu am mai ajuns in insule si nici in Pula, cu toate ca initial erau in program. Le pastram ca destinatii de rezerva, insa asteptam sa treaca mai intai criza

    (Citează)  (Răspunde)


Lasa un comentariu


 

Niciun trackback.