Amintiri din clasa C 1982-1986, Liceul Balcescu, Braila

22Iul/10

Turcia exclusivista vs Turcia adevarata

Iyi  buldum !!

Incercam sa iesim un pic din cercul vicios creat de postarea topicului '' Regina''?? Hai!!Sa vezi Turcia este, fara doar si poate, o provocare. Dar, va recomand, s-o vedeti de la adapostul unui resort de 5 stele, din care sa evadezi si-n care sa te retragi!!Resorturile sunt niste mici paradisuri verzi, gandite special pentru turisti, impecabile si cu servicii pe masura. Hoteluri futuriste, plaje private, restaurante diverse, mancare de-ti vine rau (de pofta!).

In schimb, daca-i iesit din resort, dai de Turcia adevarata: curatenie nu prea, bazaruri, comercianti agresivi , soferi care circula dupa bunul plac...
Obiective turistice sunt, cam departate unul de celalalt. Si nu foarte bine protejate, desi sunt de o valoare colosala ( in Croatia e cu totul altfel).
Una peste alta, daca aveti ocazia, incercati! Merita!
Scuze, am uitat sa ma prezint: sunt capitanul!

Vasile capitan de plai

Yo no soy marinero, soy capitán

Autor: Vasile. Publicat in: Uncategorized Lasa un comentariu
Comentarii (32) Trackbacks (0)
 1. soy kaptan...

  Kaptan se zice în turceşte. Vezi că a mai fost unul kaptan care a ajuns preşedinte şi acum îl înjură toată lumea că s-a trezit şi el să gândească economic, dar nu ştie adunarea numerelor naturale până la 10, pentru că atunci când a intrat el la institut multă minte nu se cerea (cred că nici acum), ci doar origine sănătoasă. Şi calitatea asta i-a fost de ajuns în toată “cariera”. Aşa că dom’ doctor, ştiu că nu e nicio similitudine între cele două cariere (mai degrabă e o contradicţie), dar totul poate să înceapă de la o şapcă cu coafa albă şi o timonă! Never say never!

    (Citează)  (Răspunde)

 2. viata grea...

  Viata grea mai au medicii astia din Romania…
  Ce sa zic mai nea Vasile..
  Da, e frumos… turcii au intr-adevar niste insule de civilizatie (cu care vor sa ia ochii lumii) intr-un ocean de… nu mai zic…

  Oricum, intr-o viata ulterioara ar fi bine sa te faci ghid turistic. Prezinti frumos marfa ! Cu tine, turistul ar merge extaziat si in Albania (l-ai duce probabil in unicul stabiliment de 4 3/4 stele-o insula de civilizatie/prosperitate cu vedere la groapa ne-ecologica a orasului) si la Erevan in unicul hostel de 4 1/2 stele , dar si la Dubai , la 7,(33) stele (multa opulenta la niste inapoiati care mai au timp, vreo 2 decenii, sa se bucure de preturile lor nesimtite la petrol, dupa care vor sucomba).

  Referitor la Albania, glumesc. Poate au chiar mai mult de un hotel de 5 stele…

  In tari din astea e bine sa-ti petreci tot concediul in acel cadru, superluxos, superorganizat, sa nu “evadezi” prea departe , ca nu se stie ce mizerii descoperi.

  O exceptie as face in privinta Tunisiei (ei parca nu incearca sa-si ascunda “mizeria” sub pres, sunt mai firesti). Nu se ascund dupa deget. Nu te speria, nu am fost acolo (desi mi-as dori-chiar daca sunt sanse minore la salariile “decente” cu care Boc ne pretuieste munca, indiferent de complexitate); e doar o impresie pe care mi-am format-o din exterior.

    (Citează)  (Răspunde)

  • Adevarul e ca am prins gustul concediilor “pe-afara”, daca se poate in locatii exotice! Recunosc!
   Referitor la Albania: eu am vrut sa ajung pe litoralul lor, care nu e chiar asa cum s-ar crede. Da’, nevasta-mea s-a opus categoric: la salbateci cica nu mergem!
   Referitor la Tunisia: e o experienta ciudata. Acolo, ca si in Egipt, esti escortat de soldati cu mitraliere si glont pe teava! Eu n-am fost, dar am trimis-o pe nevasta-mea. Care s-a si intors! Unii mai au si ghinion in viata!
   Daca sunt mai priceput ca ghid turistic… Hm… Asta nu-i bine.

   In rest imi face o placere deosebita sa te … citesc. Ca de altfel pe voi toti…

     (Citează)  (Răspunde)

   • Adevărul e...

    Adevărul e că ai dreptate! Decât să pierzi bani înjurând servicii proaste şi manelişti la tot pasul şi în toate domeniile, mai bine strângi din bu… dinţi şi îţi dai ultimii bani pe un concediu în străinătate! Eu cred că dincolo de dificultăţile financiare evidente avem în noi şi o teamă ancestrală de necunoscut, de contactul cu alte civilizaţii şi regulile lor, de faptul că am putea cădea în abatere fără să ne dăm seama şi că vom fi pedepsiţi exemplar. Nu e deloc aşa! Sfat (pe care puteţi să-l ignoraţi): daţi-vă ultimii bani pe concedii în străinătate pentru că nu ştim ce va fi mâine şi nu veţi regreta!

      (Citează)  (Răspunde)

 3. Superb, felicitari!

    (Citează)  (Răspunde)

 4. bay say bey?

  Cum se scrie, beiule? “Bay Vasile”, sau “Bey Vasile”?

    (Citează)  (Răspunde)

 5. Mi se pare mie, sau e cam pustiu prin Turcia exclusivista? (d-acolo sunt pozele, nu-i asa?)

    (Citează)  (Răspunde)

  • Nu! Am incercat sa fac poze dimineata, cand panorama nu era ” poluata” cu indivizi!!
   Da’ , sincer, cum ti se par hotelurile, arhitectura lor?? Sa stii ca vazute de aproape sunt impresionante !!!

     (Citează)  (Răspunde)

 6. Măi dragă Gaby, ce dracu i-ai făcut site-ului de nu mai pot nici să ”citez” din ce a scris Vasile?
  ”curățenie nu prea, bazaruri, comercianți agresivi, șoferi care circulă după bunul plac…”
  Păi m-aș simți ca în București. De ce să încerc așa ceva? E drept că eu nu-mi pot imagina un hotel de 5 stele în România în care să ai chiar servicii de 5 stele!
  Foarte frumoasă prezentarea, să nu crezi în cârcoteala de mai sus :beauty:!

    (Citează)  (Răspunde)


Lasa un comentariu


 

Niciun trackback.