Amintiri din clasa C 1982-1986, Liceul Balcescu, Braila

3Dec/10

Ai carte, ai parte ?

http://lacoltulstrazii.wordpress.com/2010/11/01/apropo-de-reforma-educatiei-despre-scoala-si-creativitate/

Autor: George. Publicat in: Uncategorized Comentarii inchise
Comentarii (1) Trackbacks (0)
  1. Ai vazut si continuarea?
    Sunt de acord ca actualul sistem de educatie are bubele lui (multe, mari). Dar nu am reusit sa vad o alternativa coerenta. E usor sa bati campii criticand sistemul informativ si ridicandu-l in slavi pe cel formativ. Dar cum faci asta? La un nivel “industrial”. Pana la urma spunem ca asta costa, deci doar cei care isi permit financiar vor avea acces la educatie formativa. De acord. Dar, daca ne uitam in jur, vedem ca ponderea persoanelor remarcabile “educate informativ” este ceva mai mare decat a celor “educate formativ”. Sigur, individul X a fost “educat informativ” si a fost capabil, SINGUR, sa faca saltul catre “formativ”. Dar asta mi se pare un merit strict individual (adica l-au dus neuronii, mitocaneste spus).
    Divaghez un pic: ma calca pe nervi discutiile despre interdisciplinaritate. Pana acum, fara nici o exceptie, toti cei pe care i-am ascultat, mi-au lasat o impresie proasta (sau foarte proasta). Adica discursurile lor erau amestecuri de filozofie, medicina, psihologie, inginerie, marketing, etc, dovedind foarte clar ca nu au tangenta cu vreunul din domeniile amintite.
    Revin. Pana la urma, discutia informativ versus formativ ar trebui purtata despre ponderi. Exclusiv informativ este absurd (orice biblioteca virtuala sau nu va fi permanent cu mult peste capacitatea de inmagazinare a oricarei minti umane), exclusiv formativ inseamna analfabet.


Lasa un comentariu


 

Trackbacks are disabled.