Amintiri din clasa C 1982-1986, Liceul Balcescu, Braila

22Iun/11

Poze cu munti

Autor: George. Publicat in: Uncategorized Comentarii inchise
Comentarii (12) Trackbacks (0)
 1. Ai dreptate in tot ceea ce spui, doar ca drumul are un singur inconvenient: cad pietre frecvent, dupa orice ploaie torentiala trebuie sa te astepti la gatuiri ale traficului. Ca sa nu-ti mai spun ca efectiv am supravietuit (fara exagerare!) unei ruperi de nori care m-a surprins exact in portiunea cea mai abrupta.
  Dar asteptam sa ma intrebi cum de imi reusesc pozele intr-un asemenea “hal”? Hai, intreaba-ma!

  • George,

   A se citi ca un raspuns la comentariul no 1 al lui Mihai

  • George: cad pietre frecvent, dupa orice ploaie torentiala trebuie sa te astepti la gatuiri ale traficului

   Asta cam așa este. Acum vreo 5-6 ani, gâtuirile au durat câteva luni. De fapt, câteva luni s-a circulat pe ceva care cu indulgență putea fi numit drum forestier (Pe atunci aveam Oltcit. Spre surprinderea mea, am și ajuns înapoi cu mașina. Netractată :beauty:!). La câțiva ani după, când am mai trecut pe acolo, n-am mai recunoscut absolut nimic.

   George: Dar asteptam sa ma intrebi cum de imi reusesc pozele intr-un asemenea “hal”?

   Să pun o întrebare spontană: Cum de îți reușesc pozele într-un asemenea „hal”? Stiu că te surprinde întrebarea mea :beauty:!
   Până acum am crezut că le „cropuiai” cumva (că nu e prima dată când postezi „ciudățenii”). Acum, dacă tot m-ai pus să-ți fac o surpriză, cred că am greșit. Mai curând aș zice că ți-ai luat un obiectiv mai șmecher. Să-l stăpânești sănătos și să ne delectezi cât mai mult cu imagini.

   • Mihai: Să pun o întrebare spontană:

    Multumesc de intrebare, Mihai!
    Da, am un aparat foto mai performant, dar nu asta e gaselnita, ci faptul ca poti “lipi” cadre adiacente obtinand astfel o panorama. Bineinteles ca am folosit un soft specializat, deci meritul personal e destul de putin important. S-ar putea spune ca e vorba de un “trucaj”, dar e un trucaj care reda mai fidel realitatea.

    • După ce am scris, am citit ceva despre zerene stacker (un program luminat care face așa ceva). Părerea cu „luminarea” nu-mi aparține, eu nici nu auzisem de el până atunci. Am înțeles că se poate face și în Photoshop, dar nu e tocmai simplu (din nou citez părerile altora. Eu am încercat să fac așa ceva pe hârtie (ce vremuri!). Uneori cu succesuri, mai frecvent cu eșece :beauty:!
     Dacă s-ar îndura Dan să intre mai des de o dată pe an, poate ne-am mai lămuri și noi (eu, în orice caz, aș cam avea nevoie).

     • Mihai,

      Pentru documentare, cauta pe Goooogu “panorama photography”.
      Pentru conformitate, eu am folosit un program care se numeste PT Gui. Nu e gratuit, dar iti pot indica sursa (torrente). Pe cat este de simplu de folosit, pe atat este de laborios in ceea ce priveste modul de “lipire” a pozelor – gaseste automat mai multe perechi de puncte comune celor doua cadre adiacente in fuctie de care realizeaza alaturarea acestora. Poti lipi oricat de multe cadre (si vei obtine o panorama de 360 grade) atat pe orizontala cat si pe verticala (ex. cladiri inalte) sau chiar sub forma de “matrice”.
      Cat despre fotografierea propriu zisa, incearca sa te rotesti uniform in jurul propriei axe verticale (sau orizontale)!

      • Văd că ai depășit de multișor stadiul de amator în fotografie (și prelucrare a fotografiilor). Tot respectul!

       George: incearca sa te rotesti uniform in jurul propriei axe verticale (sau orizontale)

       Mă duc să mănânc. Așa mă voi putea roti la fel de ușor în jurul oricărei axe :beauty:!

 2. Frumoasă zonă. Mi-a plăcut foarte mult porțiunea dintre Buzău și Brașov. Chiar nu înțeleg de ce preferă lumea să meargă bară la bară pe DN 1 în loc să se aleagă varianta DN 1A (în care se ajunge la un moment dat, venind dinspre Buzău). Mie mi se pare mai spectaculos așa (adică București-Buzău-Brașov). E drept, sunt vreo 40 km în plus (scuze pentru eventuala inexactitate, dar n-am chef să verific), dar pe porțiunea București-Buzău este întotdeauna mai liber, iar în zona Buzău-Brașov – chiar liber, deci, în cazul unei crize de timp, se pot recupera lejer kilometrii suplimentari. Nu cred că există vreun echivalent al chinurilor automobilistice din zona stațiunilor de pe Valea Prahovei.

  • Daca DN 1A este prin Intorsura Buzaului, atunci e o mica problema: treci prin j’ de mii de localitati si 80% din drum e linie continua. Daca mergi cu caruta, e chiar OK. Daca mergi cu masina si nu te prinde radarul, e iar OK. Daca te prinde radarul…

   • Nu mă refeream la București-Buzău, ci la ce vine după Buzău (indiferent dacă e sau nu Intorsura Buzăului pe DN 1A; în realitate nu e).
    Oricum, eu am un canin împotriva lui DN 1. Dintre toate variantele de legătură București-Brașov, mi se pare că ar fi cam ultimul într-un „top” al spectaculozității. Iar dacă în „clasament” mai introducem și Valea Oltului, culoarul Rucăr-Bran, Transfăgărășanul, tot coboară!
    E posibil să am o percepție eronată, dar prin „călătorie de plăcere” eu nu înțeleg a merge cu 120-140 km/h, când peisajul perceput de șofer este asfaltul șoselei :beauty:!

  • Erată:
   http://www.e-transport.ro/HARTA_RUTELE_ALTERNATIVE_PENTRU_EVITAREA_DN_1_CA-i135-news11923-p82.html (http://www NULL.e-transport NULL.ro/HARTA_RUTELE_ALTERNATIVE_PENTRU_EVITAREA_DN_1_CA-i135-news11923-p82 NULL.html)


Lasa un comentariu


 

Trackbacks are disabled.