Amintiri din clasa C 1982-1986, Liceul Balcescu, Braila

31Oct/12

Lansare de carte

S-ar putea să mă critice din nou Rozalia pentru amestecul politicii aici: „Eu votez DNA” de Cristian Ghinea. Mi-a plăcut foarte mult. De fapt, mi-au plăcut, atât lansarea, cât și cartea în sine. Să trec la comentat imagini:

Inainte de lansarea propriu-zisă. Am ajuns cu vreo jumătate de oră mai devreme (fiind pe Calea Victoriei, nu prea știam pe unde vom găsi loc de parcare, deci câte stații vom avea de mers pe jos!). Am avut noroc, am mers doar vreo 500 m.

In ordinea numerelor de pe tricouri (adică, de la stânga la dreapta): Mircea Vasilescu (Dilema Veche), Horia Georgescu (șef ANI), Cristian Ghinea (Dilema Veche), Daniel Morar (șef DNA), Cristi Danileț (CSM). Scuze pentru calitatea execrabilă a pozei.

Cristi Danileț, Laura Ștefan (Expert Forum), Andy Lăzescu (cel care se scarpină în cap - glumesc, desigur).

Laura Ștefan, Liviu Avram (Dilema Veche), Anzy Lăzescu (terminând de scărpinat în cap), Gabriel Liiceanu (profil spate!). Al doilea de la dreapta la stânga puteți să-l vedeți și pe Dan C. Mihăilescu (rămân un nostalgic după „Cartea de la miezul nopții”). Cel mai din dreapta este un al membru al CSM, al cărui nume l-am uitat.

Nimeni nou, deci fără comentarii.

Surpriza serii a fost Daniel Morar. Mi s-a părut cumva desprins din filme: un individ de pe fața căruia nu se putea citi nimic, absolut nimic, dispus să spună lucrurilor pe nume în fiecare moment, cu un umor remarcabil. Ar fi meritat înregistrat, relatările mele sunt foarte departe de a surprinde realitatea.

1. - Din candidații la șefia DNA, se spune că nu este nici unul de valoare.

D.M.: Da

- De ce?

D.M.: Cât timp nu va exista o modalitate clară, transparentă, nu va fi altfel. E absurd să nu-ți expui programul anticorupție pe motiv de „drept de autor”.

2. A fost invitat să prezinte modul de lucru al DNA, program, etc. în Croația.

D.M.: „Vă dați seama, eram în fața Parlamentului Croat, susținând ceva de genul: faceți-vă DNA ca să vă bage la închisoare dacă nu veți respecta legile.

- Și la voi, când și cine a înființat DNA?

- PNA (devenit ulterior DNA) a fost înființat acum 10 ani, de un prim-ministru care acum este la închisoare)”

Dacă aveți drum, joi, 08-11-2012, ora 17, se deschide o librărie Humanitas, în spațiul fostului Gambrinus.

Autor: Mihai. Publicat in: Uncategorized Comentarii inchise
Comentarii (4) Trackbacks (0)
 1. Am rămas dator cu prezentarea deschiderii librăriei Humanitas în locul fostei berării Gambrinus. In ansamblu, nu am fost prea încântat. Când auzi asocieri tip Humanitas-Pleșu-Liiceanu, trebuie să te aștepți la o buluceală deobită. Fiecare în parte înseamnă ceva, dar eu nu reușesc să gust aglomerația, călcatul pe picioare, datul coatelor. Seamănă cumva cu balamucul pentru obținerea unui autograf de la Hagi sau de la vreun alt nume de rezonanță similară.
  Așadar, am fost pe acolo, am intrat, cu greu, în librărie, am cumpărat 3 cărți (din care una, cea a lui Pleșu, dintr-o inerție – a se citi „inepție” – tembelă; nici „Despre îngeri” nu m-a fascinat, motiv pentru care nici nu am trecut de pagina 10), n-am avut resurse să stau la rând pentru autograf, am făcut niște poze și am plecat.
  Ca aspect general, cred că librăria continuă ideea fostei berării. Adică un loc de rezonanță, unde erai servit în stilul tipic anilor ’90: ți se făcea favoarea să ți se aducă berea proastă, scumpă, trântită în silă pe masă. Poate a fost o percepție greșită din cauza aglomerației. Librăria mea favorită rămâne Cărturești.

 2. Continuare

  Opinia cuiva (mult) mai luminat decât mine:
  http://www.revista22.ro/antidot-pentru-defetism-18996.html (http://www NULL.revista22 NULL.ro/antidot-pentru-defetism-18996 NULL.html)
  (http://www NULL.revista22 NULL.ro/antidot-pentru-defetism-18996 NULL.html)
  P.S. Nu apare link-ul, deși, când vreau să corectez, îmi arată că este. Am scris adresa fără a fi link, așa că va trebui să o scrieți voi, dacă sunteți curioși să citiți recenzia respectivă (mie mi-a plăcut, dar nu-i obligatoriu să fie o părere universală).
  P.S2. Hai că s-a milostivit și a acceptat, tocmai când îmi pierdusem speranța!

 3. Nu te critic, chiar nu am dreptul asta…
  :D Ma mir doar ca ai avut ceva rabdare sa analizezi evenimentul … cu atatea cuvine :D


Lasa un comentariu


 

Trackbacks are disabled.